24 jun 2019

Ny musik i sommeren

”What a gem of a festival”, skrev den spanske guitarist Pilar Rius Fortea til Ny Musik efter sin fortryllende koncert sidste år i Ny Musiks perlerække af 5 små sommerkoncerter – Koncerter på Rådhuset – solo koncerter med top solister fra ind- og udland. Og rådhuset er det gamle i Nørresundby, med en pragtfuld byrådssal, der er som skabt til kammerkoncerter.

Også i år indbyder Ny Musik til Koncerter på Rådhuset:

Søndag d. 7. juli er Andreas Borregaard solist med sin accoredeon i værker af bl.a. Simon Steen-Andersen og Niels Rønsholdt.

Søndag d. 14. juli spiller den østrigske violinist og bratschist Barbara Lüneburg et program, der uropfører nye værker af Erik Højsgaard og Louis Aguirre.

Søndag d. 28. juli er den hollandske guitarvirtuos Stefan Gerritsen solist med musik af Bendt Astrup og eksempler på ny (og ældre) musik udført på den særligt stemte 31-toners guitar.

Søndag d. 4. august spiller cellisten Henrik Brendstrup et program med bl.a. Hans Abrahamsen, Eivind Buene, Sofia Gubaidulina og George Crumb.

Og lørdag (NB!) d. 10. august runder harpenisten Katie Buckley (USA/Island) sommerkoncerterne af med værker af Per Nørgård og en uropførelse af Jesper Pedersen.