9 jun 2021

netværksmøde med Josefine Opsahl

Kom med til ES21 netværksmøde og mød musiker og komponist Josefine Opsahl, der vil fortælle om sit virke og sine visioner på tidens musik- og performancescene. Du kan også møde Viktor Wennesz, som vil fortælle lidt om det nye Musikhuset København.

Mere om dagens artist talk
Josefine Opsahl forener sin klassiske musikalske baggrund med en nybrydende åbenhed til lyd, genre, udtryksformer og til sit hovedinstrument celloen. Josefines udtryk og værker reflekterer hendes egen kunstneriske afsøgning af kunstens rolle i vores samfund og udforsker spændingsfeltet mellem tradition og innovation, virtuositet og intuition, partituret og improvisationen.

Som et billede på en ny tids musiker, stiller hun sig fri af genrebegrænsninger og udtrykker sig ligestillet gennem komposition, improvisation og performance samt kuraterer og forlænger sine musikalske udtryksverdener i samarbejder med andre kunstnere, festivaler og rum på tværs af genrer og udtryk.

Dette har resulteret i værker og performances til museer, gallerier og festivaler så som Festival Música Estranha i Brasilien, DEIÀ International Music Festival i Spanien, Statens Museum for Kunst, Thorvaldsen Museum, København Museum og Utzon Centret. Som komponist står hun blandt andet bag større værker som ‘I Walk I Bleed’, koncert og performance for 10 celli til CLICK Festival 2020, ‘Noli Turbare Circulos Meos’ for Esbjerg Ensemblet og ‘Myte om Mørke’ opera for Nordic Opera og Copenhagen Opera Festival i samarbejde med lydkollektivet We like We 2019. Hun arbejder for tiden på 3 installationskoncerter til Roskilde Festival (udskudt til 2021), et kvadrofonisk værk til lntonal (SE) 2021, samt en opera for Nordic Opera med urpremiere i København, Stockholm og Oslo 2022.