22 mar 2017

Musikken ud af vante folder

Statens Kunstfond er på udkig efter nytænkende koncertformer og nye kunstneriske udtryk, der kan danne rammer om publikums musikoplevelser. Ansøgningsfristen er mandag den 1. maj.

Musikpuljen til publikumsudvikling har nu eksisteret i to år, og den giver fortsat koncertarrangører mulighed for at opsøge nye publikummer.

Arbejdet med at opsøge et nyt publikum kan for eksempel ske gennem nyskabende programlægning, ved brug af alternative koncertsteder, ved involvering af andre kunstarter eller i samarbejde med blandt andet skoler, uddannelsesinstitutioner og foreninger.

Igen i år kan musikpuljen til publikumsudvikling søges af blandt andre koncertarrangører, spillesteder, professionelle orkestre og ensembler. Ansøgningsfristen er mandag den 1. maj.

Eksempler på projekter, der har modtaget støtte
 

”Huset ud af Huset” i Aalborg
Huset i Aalborg fragter koncertoplevelser rundt i byen, hvor en ladcykel sender musikere rundt til steder, hvor det ellers ville være utænkeligt at opleve musik. Statens Kunstfond støttede projektet med 50.000 kroner.

”Hverdagslyde som elektronisk lydværk” i Midt- og Vestjylland
Lydklip fra 500 børn og unges hverdag omskabes på workshops via Strøm School til et samlet lydværk og fremføres på kulturfestivalen Off Road 2017 i Herning. Statens Kunstfond støttede projektet med 100.000 kroner.

”Genklange” sender klassisk musik ud til børn og unge i Storkøbenhavn
Professionelle klassiske musikere spiller koncerter og inddrager børn fra institutioner i boligområder i Storkøbenhavn, hvor børnene ofte ikke møder klassisk musik. Statens Kunstfond støttede projektet med 60.000 kroner.