24 aug 2022

Musik & Lyd i byrum

Kom til ES21-netværksmøde onsdag d. 7. september kl. 15 -17 i Lydens Hus og mød altpop-kunstner TIGERMOR og lydforsker INGEBORG OKKELS.

Dagens tema MUSIK & LYD I BYRUM er inspireret af, at København i 2023 er udnævnt til hele verdens arkitekturhovedstad. På mødet kan du derfor opleve to profiler, som på hver deres måde undersøger og inspireres af byrum og arkitektur med musik og lyd som omdrejningspunkt.

Camilla Bang aka Tigermor, som i 2021 udgav altpop-albummet 'A Kind of Woman' (som fik 6 stjerner af GAFFA), har i flere år haft fokus på at skrive ny musik og spille udendørskoncerter i et projekt, som hun kalder Spaces. Hun vil på mødet bl.a. fortælle os om bevæggrunde og kreativ proces samt erfaringer med dette byrumskoncept.

Dagens anden gæst er Ingeborg Okkels fra firmaet Lydværk, som bl.a. arbejder for større bevidsthed om lyd i arkitektur og byrum. På ES21-mødet vil hun vil bl.a. gøre os klogere på med- og modspil mellem byens lydlandskab (cityscape) og kulturel aktivisme: Hvad er et cityscape? Hvordan dæmmes op for manglende ansvarlighed for vores fælles cityscape? Hvilket cityscape ønsker vi at leve i? Hvordan kan vi nå dertil? På mødet vil Ingeborg også komme ind på aktuelle samspil mellem lyd, musik og arkitektur.


Mere om TIGERMOR
Camilla Bangs musik bevæger sig indenfor eksperimenterende pop med fokus på kontraster, stemninger og stærke melodier. Tigermors debutalbum, A Kind of Woman, blev i 2021 udnævnt til årets danske udgivelse i en Gaffa-anmeldelse. Hendes seneste værk var hendes afgangskoncert fra RMC, MOTHER! Som er en energiudladning om tabuer, savn, håb og frygt - alt sammen med en underliggende selvironi og humor om en kæmpende kvinde i et opgør med sig selv, og et samfund der konstant minder en om, hvordan man er den perfekte mor og kvinde. Derudover arbejder hun som komponist i teaterbranchen og har sammen med sit kunstnerkollektiv, RUBY GAMACHE, skabt forestillingen TYK, som blev reumertnomineret i 2021, til årets særpris.

Mere om INGEBORG OKKELS
Ingeborg Okkels er cand.mag. i musikvidenskab og ph.d. i musik- og lydopfattelse (Københavns Universitet). Hun har forsket, undervist og ledet projekter omkring musik og lyd gennem de sidste 17 år. I sit firma Lydværk arbejdes med lyd, lydoplevelse og lyttevaner. Lydværk undersøger, hvordan lyd påvirker vores hverdag og sociale adfærd, og hvordan vi kan arbejde kreativt med disse lyttevaner. Lydværk udvikler også lydprodukter til festivaler, kommuner og virksomheder.

Mere om KBH som ARKITEKTURHOVEDSTAD
Info: https://dac.dk/arkitekturhovedstad-2023/ ).