19 mar 2018

Minimalisme, barok og romantik i collage

Komponisten Martin Lohse skriver musik, der trækker på både barokke lag og amerikansk minimalisme. Tre af hans værker udkommer nu på CD med pianisten David Lau Magnussen i front, akkompagneret af Ensemble Storstrøm og et eksklusivt hold af instrumentalister.

CD'en Collage de temps er en collage af tider. Både musikalske tider, tempi, der sættes sammen med andre tempi, og en sammenblanding af musikhistoriske tider og udtryk, fra barokkens dansesuiter over rokokoens elegance og romantikkens følelsesladede udbrud til minimalismens rytmiske swing og dens motivgentagelser.

Alle tre værker på det nye album er skrevet med de aktuelle musikere i tankerne; pianisten David Lau Magnussen er i front i både klaverkoncerten Collage de temps, akkompagneret af Ensemble Storstrøm, og i 5 momenti mobile, hvor han spiller sammen med de virtuose akkordeonister Bjarke Mogensen og Claudio Jacomucci, violinisten Christina Åstrand og cellisten Toke Møldrup.

Akustiske mobiler

Martin Lohse arbejder med en kompositionsteknik, som han kalder ‘Mobile’, hvor nogle selvstændige figurer – mobiler – hele tiden viser nye sider af sig selv, men samtidig er genkendelige. Vi hører umiddelbart “det samme”, men er forandrede af tiden, der er gået, og musikken er således heller ikke identisk med det, vi hørte før.

Releasekoncert

Albummet Collage de temps udkommer den 24. marts ved en releasekoncert, hvor et udvalg af pladens værker bliver opført af bl.a. pianisten David Lau Magnussen. Releasen er samtidig debut for et nyt ensemble, Lohse Ensemble, som, udover Lau Magnussen, består af Karen Johanne Pedersen, violin, Jákup Højgaard Lützen, bratsch og Kirstine Elise Pedersen, cello og som er dedikeret til og specialiseret i Martin Lohses musik.