8 okt 2019

Lille soldat

Ny opera om tvivl, usikkerhed og kampen mellem det gode og det onde med musik af Niels Marthinsen

Lille Soldat er fortællingen om to hjemvendte soldaterkammerater; Amir, som kæmper for hans nye fædreland, efter at have været på flugt med familien, og Alexander, der er opvokset i overklassen.

Under deres udsendelse var de aktive deltagere i en planlagt massakre, der dræbte mange civile mænd, kvinder og børn – en hændelse, som regeringen ønsker at mørklægge.

Hjemme udspiller sig efterfølgende et trekantsdrama mellem Amir, Alexander og hans kæreste Catharina, da Amir skal modtage en medalje for sin indsats i krigen. Medaljeoverrækkelsen er et led i regeringens og militærets plan om at mørklægge hændelsen under krigen, og her bliver de tre uenige om, hvorvidt sandheden skal frem eller ties for evigt.

Lille Soldat er en nyskrevet, intens og kraftfuld opera, der stiller spørgsmål ved, hvad man som samfund, og som menneske, er villig til at ofre for egen vindings skyld. Også når det indbefatter at have mord på samvittigheden.

Operaen viser tvivlen, usikkerheden og kampen mellem det gode og det onde, såvel som retfærdighedens pris og evnen til at tilgive. Det er en politisk, økonomisk og militær kamp versus menneskets moral.

Operaen har musik af Niels Marthinsen og libretto af Jesper Bræstrup Karlsen og har verdenspremiere på Den Fynske Opera d. 1. november 2019.