1 nov 2019

Liebestod - en Opera:tion

OperaNord indtager Takkelloftet med nyskrevet musikdramatik, der kredser om kærlighedens væsen i en eviggyldig fortælling om menneskets forbundethed

Den 3. november har OperaNord og Den Kongelige Opera urpremiere på det nye musikdramatiske værk Liebestod – en Opera:tion. En altomfavnende og tankevækkende oplevelse, der på tværs af musikalske genrer og kunstneriske sprog forsøger at indfange og forstå kærlighedens kraft.

I Wagners opera Tristan og Isolde udånder heltinden, mens hun synger sin berømte arie Liebestod. Isolde dør, fordi hun ikke kan leve videre uden sin elskede Tristan. Det er kunstens verden, men nyere forskning viser også, at hjertet bogstavelig talt kan knuses ved tabet af kærlighed: det såkaldte Broken Heart Syndrome. Liebestod – en Opera:tion er kulminationen på tre års intense undersøgelser af kærligheden og dødens mellemværende.

I centrum af værket står den banebrydende svenske stemmekunstner Sofia Jernberg, som også har komponeret musikken i tæt samarbejde med landsmanden Henrik Strindberg. Desuden medvirker blandt andre den danske sopran Katinka Fogh Vindelev, den irske verdensstjerne Garth Knox på viola d’amore og det svenske jazzikon Nina de Heney på kontrabas.

Teksten er skrevet af den prisbelønnede finlandssvenske lyriker Cia Rinne, mens den dansk-tyske billedkunstner Dagmar Radmacher spinder forestillingens alt-omsluttende scenografi ud af metervis af garn i idé og iscenesættelse af kunstnerisk leder af OperaNord Louise Beck.