23 okt 2017

Konstruktion af en sonisk tidskapsel

Podcasten LYT DYBT søger 18-25-årige, der vil lytte uden for deres auditive komfortzone og dokumentere deres lydverden.

Kom til en workshop i to dele, hvor deltagerne i fællesskab skal konceptualisere og producere en sonisk tidskapsel – en samling lyde, som kan repræsentere vores planet og art for eftertiden.

Når menneskeheden og livet på Jorden en dag er borte – i en måske ikke så fjern fremtid – er der kun en gold og stum planet tilbage, som svæver i universets lydløse vakuum for evigt. Skal vores korte levetid på denne planet gå ubemærket hen, eller skal vi aktivt forsøge at efterlade os et spor?

I form af lydoptagelser – vibrationer, der lagres i et fysisk materiale – kan vi efterlade en universelt aflæselig meddelelse til planetens fremtidige beboere og universets øvrige befolkning. Men hvad skal have lov at dokumentere vores eksistens? Hvad skal repræsentere os? Hvilke(n) lyd(e) skal optages og overleve? Hvordan skaber vi en sonisk tidskapsel?

Sammen med LYT DYBTs to værter ledes workshoppen af den spansk-amerikanske arkivar Andrea Zarza Canova, der til daglig arbejder i et af verdens største lydarkiver på British Library Sound Archive og som tidligere har skrevet om og aktivt beskæftiget sig med konstruktionen af soniske tidskapsler.

OBS: Den første workshop foregår på engelsk; den anden på dansk.

Workshop I, tirsdag den 14. november kl. 17-20

 • introduktion til arbejdet
 • eksempler på soniske tidskapsler
 • øvelser i fællesskab
 • indføring i optageopgaver
   

Workshop II, onsdag den 22. november kl. 17-20

 • fælleslytning af optagelser
 • udvælgelse af materiale
 • udformning af tidskapsel
   

Podcast

Den endelige tidskapsel bliver til et afsnit af podcasten LYT DYBTs lille serie om “Lyden af planeten Jorden”. Lyt til de to første afsnit her:
Lyden af Planeten Jorden I
Lyden af Planeten Jorden II
og hele podcasten her: soundcloud.com/thelakeradio/sets/lyt-dybt eller i din podcast-app (søg på LYT DYBT).