20 jun 2022

Kompositions- Camp 2022

Mød Sarah Kirkland Snider og Edmund Finnis, og bliv inspireret af det musikalske fællesskab på tværs af genrer på KompositionsCamp på Engelsholm Højskole den 9.-15. oktober. Ansøg senest 10. august.

KompositionsCamp er en intens workshop i moderne komposition for komponister indenfor alle genrer. Campen foregår på smukke Engelsholm Højskole, og tidligere deltagere har været sangskrivere, klassiske komponister, elektroniske musikere, filmkomponister og jazzmusikere. I mødet mellem campens arrangører, oplægsholdere og deltagere skabes et miljø af intens inspiration og fællesskaber, der ofte vedligeholdes og videreføres efter campens afslutning.  

KompositionsCamp ligger i spændingsfeltet mellem inspiration og konkret komposition. Et sted, hvor etablerede komponister kan få fyldt værktøjskassen op. I forståelsen af ”byggeklodserne” for alternative og moderne klassiske effekter vil deltagerne blive inspireret til at bruge disse elementer i deres egne værker uanset genre. Campen er i sin struktur både med til at skærpe den enkelte komponists unikke udtryk og give klare svar på, hvordan komponisten bevæger sig videre og udvider sin egen palet af virkemidler.

Forløbet starter med nysgerrig eksperimenteren i gennemgangen af forskellige teorier, teknikker og udtryk. Deltagerne møder erfarne klassiske komponister, der præsenterer deres aktuelle værker og metoder. Det skaber fundamentet til en kollektiv samtale om deltagernes egne værker og tanker om komposition. Vi lægger vægt på en åben og erfarende læring, hvor man ikke skal præstere færdige salgbare resultater, men i stedet opfordres til at eksperimentere med sit eget udtryk og udvide sin musikalske horisont.  

Sparring med Sarah Kirkland Snider og Edmund Finnis

Foruden disse møder vil der også være 1-2 workshops via Zoom med en ”who’s who” af klassiske komponister fra ind- og udland netop nu. På campen deltager desuden de internationale komponister Sarah Kirkland Snider (US) og Edmund Finnis (UK). En intens uge af læring, der skaber inspirationer, der rækker ud over campens intense forløb. Løbende dykker deltagerne ned i deres egne kompositioner med en én til én sparring med “fakultetet”.

I praksis opstår en vekselvirkning mellem deltagerens oprindelige musikalske ståsted og den nye indsigt og inspiration, der opnås via campens mange fælles oplæg. De sidste dage på campen fremføres eksperimenter og nye værker af musikere, der er med på campen, i en prøveproces, hvor mødet mellem komponist og musiker er i højsædet. I år med harpenist Mette Nielsen og percussionist Malte Vendelby. 

KompositionsCamp bliver til i et samarbejde mellem Autor og Dansk Komponistforening med komponisterne Lil Lacy og Søren Møller som ledere på opholdet.

Få nye samarbejdspartnere og bliv inspireret på Engelsholm Højskole gennem KompositionsCamp!