8 sep 2017

Hvis du var i mine sko

- så ville du...

Det ene par sko efter det andet pakkes ud af silkepapiret og tages op af skoæskerne og stilles op i de rå haller på den nedlagte skosålefabrik Polymeren i Årslev.

Det er publikum på festivalen Mod.Strøm, som selv er med til at skabe en gigantisk installation af sko i alle mulige afskygninger og størrelser ... sko som publikum har haft med hjemmefra, fordi skoene har en speciel historie tilknyttet.

Video, lyd- og performancekunstneren Tine Louise Kortermand besøger 6 forskellige mennesker og interviewer dem om, hvad man ville have oplevet, hvis man havde været i deres sko. Fx Søren Isaksen, der som ung arbejdede på skosålefabrikken, en indsat på Søbysøgård, en dreng der fandt skildpadder i kloakken, en kvinde der elsker at danse i høje hæle ... En mangfoldighed af besynderlige og finurlige fortællinger fra alle aldre og tider.

Al musik bliver nykomponeret til 3-dages-festivalen og med inspiration i de 6 små ’sko’ film komponerer de 3 kunstnere Band Ane, Hal Murray fra Basco og Tine Louise Kortermand sammen musikken til forestillingen ”Hvis du var i mine sko”.
Ligeledes skaber kunstnerne små lydvignetter af indtalte sko-digte som skoleelever har skrevet. Og tegninger af sko fra hele Fåborg-Midtfyn kommunes skoleelever samt originale tegninger af skosåler fra fabrikkens tid bliver animeret til små sko videoer, der passer til musikken.

Under 3-dages-festivalen projekteres der video på væggene i de gamle produktionshaller og folks medbragte sko står oplyst og skaber rammen omkring en musikalsk fortælling om sko … hvad folk har oplevet imens de har haft dem på.
Igennem melodisk elektronisk musik af Band Ane tilsat fængende violin af Hal Murray og Tine Louise Kortermands sfærisk popsang udfoldes den ene sko historie efter den anden live.
Ind imellem kommer indslag fra lokale aktører … en indskolingsklasse synger en skosang, de selv har komponeret sammen med deres musiklærer. Hver aften afsluttes med fælles-sko-sang og folkedans. Folkedansen som publikum deltager i igangsættes af folkemusikeren Kirstine Sand.

Under forestillingen vil der kunne købes kaffe, kage og kåring af kommunens bedste skosål (ostemad) afslutter aftenen, hvorpå publikum inviteres til at snakke med kunstnerne og hinanden om historien bag de sko, som de selv har medbragt til aftenen.

”Hvis du var i mine sko” tager udgangspunkt i den historiske fortælling om, at Polymeren engang var en fabrik, der gav arbejde og levebrød til mange familier i området. Det nedlagte fabriksområde er meget råt og bliver en del af det kunstneriske udtryk og er også inspirationen til indholdet i den musikalske fortælling ”Hvis du var i mine sko”.