24 aug 2017

Gratis kursus for komponister

- tilbud til dig der gerne vil arbejde med børn og unge og lydkomposition på nye måder

Dansk Komponistforening tilbyder nu et kursus for komponister, der gerne vil videreuddanne sig og tilegne sig nye måder at arbejde på.

På et dagskursus med lydkunstneren Hans Sydow får du en indføring i kompositions-app´ en SOUNDMAP og får adgang til at undervise i børn i at arbejde med lydkomposition med SOUNDMAP efterfølgende.

Med SOUNDMAP kan børn og unge lave deres egne audiowalks:

  • Eleverne optager lyd/musik/fortælling á 30 sekunders varighed og placerer lydklippene forskellige steder i deres lokalmiljø.  Herefter kan man opleve elevernes audiowalks via app´en.
     
  • Og/eller du kan som workshopleder lave en audiowalk om eksempelvis elektronisk musik og lade børnene lytte til udvalgte musikeksempler og fortællinger om musikken forskellige steder i lokalområdet.

FAKTA

App'en SOUNDMAP.DK er en kreativ platform, hvor man på en enkel måde kan arbejde med lyd og fortællinger som udtryk og erfaringsform i undervisningen. I SOUNDMAP.DK kan du optage, redigere og lave et landkort af historier, lyde og musik. Du kan downloade app'en gratis på Appstore eller Googleplay.

Læs mere på www.soundmap.dk

Produceret af RESONANCE.DK i samarbejde med Dansk Komponistforening og med støtte Undervisningsministeriets Udlodningsmidler.

Om Hans Sydow

Som komponist tager Hans Sydow ofte udgangspunkt i feltet mellem lyden, lyrikken og musikken, og arbejder med sprog og reallyd som musikalsk materiale.

Han gør en dyd ud af at blande traditionerne; pop og avantgarde, det iørefaldende og det støjende, hvilket bla. kan høres på de tre cd’er Glimtvis (1998), Halvvejs til Halfdan (2002) og Rime-Djävelen (2004).

Hans Sydow modtog i 2007 Statens Kunstfonds treårige legat for sit arbejde med musikformidling og har omfattende undervisningserfaring både i grundskolen, såvel som på videregående niveau.