20 aug 2019

Fuzzy i cisternerne

I februar 2019 fyldte komponisten Fuzzy 80 år, og i den anledning inviterer Copenhagen Phil, Frederiksbergmuseerne og Strøm til urpremiere på værket ”Underjordiske klange og tilstande” mandag den 7. oktober. Værket for messingblæserne og slagtøjsgruppen i Copenhagen Phil, computer og 14 højttalere, har Fuzzy skrevet specielt til Cisternernes særprægede, underjordiske rum.

Cisternerne, der tidligere var en del af Københavns vandforsyning, er i dag et unikt udstillingsrum, hvor en efterklang på 17 sekunder og en luftfugtighed tæt på de 100% naturligt spiller en rolle og gør, at Cisternerne lægger rammen for oplevelser, der ikke kan gentages andre steder.

Med sin forkærlighed for stedsspecifikke musikalske oplevelser, så Fuzzy straks mulighederne i Cisternernes særlige lydunivers. Med ”Underjordiske klange og tilstande” inviteres man på en enestående musikalsk og kunstnerisk tilstand vævet sammen af lyd, lys, billeder og musik. Selv beskriver Fuzzy værket som, ”en foranderlig lydverden, som man bevæger sig ind og ud af, og hvori ens oplevelse af stykket hele tiden ændrer sig, fordi man ikke står stille på ét sted og lytter, men er i bevægelse.”