14 aug 2020

Filmkomponister på OFF

Midt i landet – midt i filmen og midt i musikken

Onsdag 26. august sætter Brancheklubben for film- og mediekomponister i samarbejde med Musikbiblioteket i Odense og Odense Internationale Filmfestival OFF fokus på musik til film - og ikke mindst til gyserfilm.

Fem af Brancheklubbens medlemmer sætter ny musik til en helt kort gyser-film/sekvens. Komponisterne skal hver især lave musik til den samme scene, men ud fra fem forskellige metoder: Suspense, Jump Scare, False anticipation, Build up/Climax og Reverse psychology.

Brancheklubbens installation, Nordic Agents fra Nordische Filmtage Lübeck og København Stumfilmfestival i Cinemateket med musik af Kåre Bjerkø og visuals af Tine Louise Kortermand, vil atter kunne opleves ligesom Jesper Hansen vil stå for et foredrag og samtale om brugen af musik i (gyser) film.

Hvilke komponister, det drejer sig om, offentliggøres her mandag 24. august.

Tidsramme for dagen:

kl.10:00–11:00  fælles workshop-oplæg ved Jesper Hansen

kl.11:00-17:00  komponisterne arbejder

kl.17:00-19:00  komponisterne har pause, mens lyden hæftes til billedet

kl.18:00–19:00  foredrag med Tine Louise Kortermand og Kåre Bjerkø

kl.19:00-20:30 fremvisning af resultaterne med mulighed for spørgsmål fra publikum


Kåre Bjerkø var den danske HARPA nominerede 2020 for musikken til den svenske krimiserie ’Det som skjules i sneen’, og har blandt andet skrevet musik til filmene ‘Det som ingen ved’, ‘Frygtelig lykkelig’, til julekalendere på både DR og TV2 og til ’Skytten’, som han i 2014 blev nomineret til HARPA for. Ved siden af sit arbejde som filmkomponist har Kåre Bjerkø arbejdet som huskomponist for teaterensemblet Dr. Dante, og har her været med til at udvikle konceptet med teaterkoncerter – i et tæt parløb med Nikolaj Cederholm arbejder han stadig med dette.
Mere info om HARPA-prisen
Liste over 10 år med danske nominerede
Video: Kåre Bjerkø fortæller om arbejdet som filmkomponist

Tine Louise Kortermand er kunstneren bag portrætterne af de nominerede til HARPA Nordic Film Composers Award. Hun er uddannet video, lyd og performancekunstner fra Det Fynske Kunstakademi og har bl.a. modtaget H. C. Andersens publikumspris og det 3-årige-arbejdslegat fra Statens Kunstfonds Rytmisk Musikudvalg i 2010. Desuden har hun udgivet plade på Darla Records USA og Quince Records i Japan med RUMSKIB samt optrådt med performance, videoinstallation og musik både i Danmark og udlandet. Seneste performances på biennalen Exchange Rates i NY, hvor hun improviserede vuggeviser til publikum. Og på festivalen Susax Expo i Kroatien i 2018 med værket WEAR ME, som blev anmeldt med ordene;
“Når hun synger,  forvandler hun sig til et instrumentvæsen …”. Tildelt 6/6 stjerner i FS ****** .
Mere info om Tine Louise Kortermand og hendes arbejde
Link til de 15 portrætter af de sidste tre års nominerede til HARPA.

Jesper Hansen er herhjemme blandt andet kendt for sit arbejde med musikken til Skammerens datter og en lang række kortfilm. I udlandet har han stået bag musikken til adskillige tv-serier og film. Derudover er han, sammen med Halfdan E, stifter af selskabet Plant Sounds, der har specialiseret sig i udgivelsen af fortrinsvis dansk filmmusik og Dansk Filmmusik-Arkiv, som er oprettet med det formål at lokalisere og bevare dansk filmmusik i perioden 1930-2000. Projektet er støttet af Kulturministeriet. Jesper Hansen er mangeårigt medlem af BFM's bestyrelse, medlem af DJBFA's bestyrelse og Kodas bestyrelse. Se mere om Jesper Hansen her