ENTMENSCHT [UMENNESKELIGGJORT]

En musik-teater-installation af Line Tjørnhøj og Signe Klejs

… om at skride helt ud i #psycho
… om nogle af kunsthistoriens mest #fuckedup personligheder

Vi ser dem på TV. Vi ser dem på gaden. Staklerne, der er skredet i svinget og har mistet deres selvrespekt. Deres menneskelighed. Men i flimmeret af overvældende muligheder, digitale identiteter og fake news kan vi alle skride i svinget og blive følelsesmæssigt afstumpede. enTmenschT griber fat i nogle af kunsthistoriens mest extreme og expressive kunstnerpersonligheder – Oskar Kokoschka og Charlotte Salomon – og sætter lyd på umenneskeligheden. 

enTmenschT [umenneskeliggjort]

Kunstmalerne Oskar Kokoschka og Charlotte Salomon havde på hver deres måde et #fuckedup forhold til deres elskede. F.eks. var Oscar Kokoschka besat af Alma Mahler, der legede med ham på sadistisk vis. Hun var seksuelt tiltrukket af krøblinge og levede som polyamourøs. Kokoschka fik lavet en dukkemodel af Mahler, som han kunne have sex med. Det lyder som et følelsesmæssigt freak show.

Line Tjørnhøj og Signe Klejs er fascinerede af, hvad der sker, når vi overskrider grænsen til det umenneskelige. Dér hvor vi mister vores empati, vores etiske retningslinje, bliver følelsesmæssigt afstumpede og skifter #skins.

Læs Solveig Lindeskov fra Edition-S' interview med Line Tjørnhøj om værket

Seismograf.org har også lavet et interview i forbindelse med enTmenschT-debutkoncerten

Hør eller genhør radiojounalist Birgitta Tollans podcast portræt af Line Tjørnhøj