30 jan 2019

Ancestral modernism

- en sonisk rejse på tværs af tid og rum

Koncertserien Ancestral Modernism tager dig med på en sonisk rejse på tværs af tid og rum med den spirituelle japanske sangerinde Junko Ueda, den banebrydende improvisator Lê Quan Ninh og den unge slagtøjsviruos Ying-Hsueh Chen. 
 

Fjernt og nært – nutid og fortid

Siden 2014 har Ancestral Modernism tilbudt publikum af alle aldre og etniciteter dybt magiske oplevelse af tidløshed ved at præsentere musik af allerhøjeste kvalitet: musik der både er helt nutidig og samtidig rodfæstet i tusindårige traditioner.

På netop denne aften får du en særdeles sjælden mulighed for at opleve autentisk japansk Shomyo Chant i samspil med fri improvisation og ny musik. Hver af musikernes forskellige baggrund i klassisk, rytmisk og folkemusik udfoldes, og væves ind og ud af hinanden i et bevægende og markant fælles udtryk.

Japansk Shomyo chant har sin oprindelse i omkring 1200 år gamle buddhistiske ritualer, men taler trods deres alder stadig direkte til lyttere af alle nationaliteter den dag i dag. Det er en spirituel disciplin, som handler om at gå tilbage til menneskets primale kerne. Og på samme måde kan fri improvisation og mesterlige samtidsværker bringe lyttere tilbage til selveste lydens kilde, et eksistentielt hvilested.

De tre musikere præsenterer endvidere særligt improvisation og kontemporære værker influeret af Japan, såsom John Cages mesterværk “Ryoanji” og et uddrag af Stockhausens “For Times to Come,” hvoraf mange er skrevet efter han vendte hjem fra Osaka i 1970.


Workshop

Den 9. Februar har du mulighed for at deltage i en ‘hands-on’ workshop med Junko Ueda og Lê Quan Ninh, som giver indblik i Shomyo Chant og fri improvisation. Workshoppen finder sted i Osramhuset pa Nørrebro. Pladser er begrænset til 15 personer.