20 sep 2021

20 years of sound art

Igennem to årtier har lydkunstner Lars Lundehave Hansen markeret sig som en visionær og konstant eksperimenterende kraft.

Med et afsæt i både en kunstnerisk akademi-uddannelse og en mangeårig engageret produktion i eksperimenterende lydmiljøer har Lundehave Hansen konstant afdækket og udforsket lyd i værker og værker af lyd.

Med den helt særlige udgivelse 20 Years of Sound Art samles og dokumenteres nu en række af højdepunkterne fra hans omfattende produktion. De fysiske og tekniske eksperimenter er centrale i Lars Lundhave Hansens produtioner – bl.a. i de konkrete visualiseringer af lyd, som peger tilbage til nogle af lydkunstens pionerer i deres ambition om at forene det skulpturelle med det instrumentelle.

“Forholdet mellem værk og lydværk har været en central dynamik igennem hele min produktion. Hvor det i starten var selve lyden og dens dynamik, som jeg koncentrerede mig om at forme som kunstværker i sig selv, så har jeg gennem tiden
bevæget mig hen mod noget andet – nemlig kunstværker, der opleves som lyd. Denne skelnen har været en vigtig overvejelse undervejs”
, siger Lars Lundehave Hansen.

20 Years of Sound Art bliver et dermed uddrag af en lang kunstnerisk rejse og former et fysisk gestalt af hans overvejelser og tanker undervejs. Det er et udvalg af lydfiler fra denne produktion, der nu gøres bredere tilgængeligt som et retrospektivt
værk, der indsætter Lars Lundehave Hansens praksis og udvikling i kronologisk orden. Et katalog over værker, der trods at være skabt over en periode på 20 år, i et utal af ikke-relaterede sammenhænge, alligevel demonstrerer et konsistent udtryk og en sjælden høj kvalitet fra en karakteristisk persona i dansk lyd.

www.larslundehavehansen.dk